Tijd aanpassen van een Deja Vu uurwerk

Hoe je de tijd aanpast van je Deja vu uurwerk is afhankelijk van het type uurwerk dat je hebt. Kies hieronder het uurwerk dat je hebt en volg de instructies onder de afbeelding.
 

of
Uurwerk met Deja vu logo ("ster")
Dit uurwerk is uitgevoerd met een kroon (een knop aan de rechter zijkant).
Trek de kroon naar buiten totdat er een 'klik' te horen is.
Draai de kroon totdat de juiste tijd is ingesteld. 
Druk de kroon nu weer terug tot de normale stand.

Zorg ervoor dat de kroon helemaal is teruggebracht in de normale stand om te voorkomen dat stof en vocht in het uurwerk kunnen dringen.

Bij de uurwerken met een artikelcode beginnend met C2 of CS2 is er een kleine schroevendraaier meegeleverd om de kroon te verdraaien. Een andere kleine schroevendraaier werkt ook als je de kroon niet met de hand kunt verdraaien. Druk echter niet te hard op de schroevendraaier omdat dan de kroon weer wordt ingedrukt.

  of
Uurwerk zonder logo of het Deja vu Sports horloge
Om de tijd op dit uurwerk te verstellen heb je de montagenaald nodig of een ander puntig voorwerp.
Druk met de montagenaald op het middelste punt van de achterzijde van het uurwerk. De wijzers bewegen vervolgens 'met de klok mee'.
Als je kort op het punt drukt, bewegen de wijzers per minuut vooruit.
Als je langer drukt dan bewegen de wijzers continu vooruit.
Haal de montagenaald van de knop als de juiste tijd is ingesteld.

Het uurwerk loopt steeds verder achter

Als je het uurwerk op enig moment op de juiste tijd hebt ingesteld en je merkt dat het vervolgens toch achter gaat lopen dan is hoogstwaarschijnlijk de batterij bijna leeg.
Wij adviseren je om een nieuwe batterij in het uurwerk te laten plaatsen bij een juwelier of horlogerie. Dit advies is gebaseerd op de hoge kosten die gemaakt moeten worden om het uurwerk naar ons te retourneren en de kosten voor het terugsturen. De kosten voor het opsturen en retourneren zijn enkele malen hoger dan de kosten van de batterij; een batterij kost, inclusief plaatsen, maximaal 10 euro. Wil je toch gebruik maken van de online batterij vervang service, kijk dan hier voor de instructies.

Voor de goede orde vermelden wij dat de batterij geen onderdeel van de garantie uitmaakt. Defecten door het verkeerd of onkundig plaatsen van batterijen of het niet juist sluiten van de deksel vallen eveneens niet onder de garantie.


Mocht je na het lezen vragen hebben over het uurwerk, bekijk dan de Veelgestelde Vragen of neem contact met ons op. We zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

 

x