Montage van een Deja Vu horloge

De benodigdheden

Voordat we uitleggen hoe je het Deja Vu horloge monteert, bekijken we de benodigdheden. Deze tref je aan in elke opbergdoos die je bij een uurwerk en een set geleverd krijgt. Heb je nieuwe montageringen of een naald nodig, dan hebben we deze uiteraard ook in onze shop.

Afstandsringen

Afstandsringen
De afstandsringen helpen je om de ruimte tussen het uurwerk en de band op te vullen als je een dunne sierring gebruikt of wanneer je een band zonder sierring gebruikt. Door de ruimte die overblijft te 'dichten' zorg je ervoor dat het uurwerk niet draait en dat de sierringen goed op hun plaats blijven. De afstandsringen zijn er in 3 diktes.

Montageringen

Montageringen
De montageringen zorgen voor het afsluiten van de band en sierring(en) om het uurwerk. De montagering bevestig je in de inkeping van het uurwerk. Doordat de montagering wat uit de behuizing steekt, blijven de sierringen en de band op z'n plaats. De montageringen zijn er in zwart en transparant.

Montagenaald

Montagenaald
De naald gebruik je om de montagering te verwijderen. Je steekt de naald onder de montagering op de plaats waar het uurwerk een kleine inkeping heeft. Zo 'wip' je de montagering eenvoudig los.

Bewaar de naald, net als de andere kleine onderdelen, op een plaats waar kleine kinderen er niet bij kunnen.

Montage

Vanwege de twee verschillende types uurwerken in de collectie geven we hieronder uitleg over de twee verschillende manieren van monteren.


Basic Line uurwerken

De uurwerken uit de Basic Line herken je aan de letters C of CS voor het type. Ze hebben een 20mm wijzerplaat met een bredere rand onderaan de uurwerkkast.

Volg de stappen hieronder om jouw eigen creaties samen te stellen.

 1. Leg het uurwerk op tafel met de wijzerplaat omhoog.
 2. Plaats een afstandsring over het uurwerk als je maar één dunne sierring gebruikt (zie stap 4).
 3. Schuif een band over het uurwerk.
 4. Schuif één of twee sierringen over het uurwerk.
 5. Plaats een montagering over het uurwerk -bovenop de sierringen- zodat de montagering in de inkeping valt. 

Als er onvoldoende ruimte is om de montagering te bevestigen, gebruik dan maar één sierring of twee dunnere sierringen om te combineren.
Als er ruimte overblijft waardoor de sierringen of het uurwerk gaan draaien tijdens het dragen, plaats dan een afstandsring of gebruik een dikkere afstandsring.


Classic Line uurwerken


De uurwerken uit de Classic Line herken je aan de letters CG voor het type. Ze hebben een 28mm brede wijzerplaat met een smaller onderste deel van de uurwerkkast.

Volg de stappen hieronder om jouw eigen creaties met een Classic Line uurwerk samen te stellen.

 1. Zorg voor een zachte ondergrond die het uurwerk niet kan beschadigen.
 2. Leg het uurwerk op tafel met de wijzerplaat omlaag
 3. Schuif één of twee sierringen over het uurwerk.
 4. Schuif een band over het uurwerk.
 5. Plaats een afstandsring over het uurwerk als je maar één dunne sierring gebruikt (zie stap 3).
 6. Plaats de RVS ring over het uurwerk (deze RVS ring is met het uurwerk meegeleverd).
 7. Plaats een montagering over het uurwerk -bovenop de RVS ring- zodat de montagering in de inkeping valt.

Als er onvoldoende ruimte is om de montagering te bevestigen, gebruik dan maar één sierring of twee dunnere sierringen om te combineren.
Als er ruimte overblijft waardoor de sierringen of het uurwerk gaan draaien tijdens het dragen, plaats dan een afstandsring of gebruik een dikkere afstandsring.


Demontage

Gebruik de montagenaald om via de inkeping aan de zijkant van het uurwerk de punt onder de montagering te steken. 'Wip' dan de montagering omhoog zodat hij los komt van het uurwerk. Je kunt nu alle onderdelen van elkaar verwijderen en een nieuw uurwerk samenstellen.

Na enkele demontages kunnen de montageringen niet sterk genoeg meer zijn. Na een lange periode ongebruikt te zijn, kunnen de montageringen hun elasticiteit verliezen. Je kunt de accessoires altijd bestellen in onze shop.


De verschillende uurwerken

We hebben twee verschillende types uurwerken in de collectie. De exacte afmetingen van de uurwerken zijn als volgt.


Meer informatie

 
Afstandsringen

Filmpje
We hebben een filmpje voor je gemaakt waarin de werking van de montage en demontage met een Basic Line uurwerk wordt toegelicht. 

Montageringen

De tijd aanpassen
Wil je weten hoe je de tijd aanpast van een Deja Vu uurwerk? Kijk dan hier naar de uitleg.

Montagenaald

Veelgestelde vragen
Vind je niet het antwoord op je vraag op deze pagina? Bekijk dan de pagina met Veelgestelde Vragen.

x